четвер, 9 липня 2020 р.

Треба покласти край. Тимошенко вибухнула різкою заявою, подвійні стандарти. “До незалежної країни так не ставляться”



Голова партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко висловила обурення листом, отриманим від представництва Європейського Союзу, щодо законопроєкту про закупівлі, оскільки він свідчить, що від України очікують відмови від власних інтересів і власної економічної політики.

Про це заявила сама Тимошенко в ефірі телеканалу “Україна 24”.

Вона зауважила, що в листі йдеться про вимогу негайно відкликати законопроєкт 3739 щодо закупівель, яким створюються умови для модернізації та розвитку вітчизняної промисловості.

“Нам, по суті, кажуть закрити свої заводи та віддати гроші дяді й тьоті за кордоном. До незалежної країни так не ставляться. У нас і так сьогодні реально 50% бюджетних грошей віддається за кордон, і завозяться імпортовані товари”, – обурилася лідерка “Батьківщини”.

Тимошенко зазначила, що США, країни ЄС максимум 5% своїх бюджетних ресурсів, які віддаються на закупівлі, завозять через імпорт. Усе ж інше вони роблять вдома.

“То чому такі подвійні стандарти? У нас жодного зобов’язання немає, яке б під час економічної кризи, пандемії, війни, не давало б нам права за свої бюджетні кошти підтримувати своє виробництво”, – зауважила Юлія Тимошенко.

Лідер “Батьківщини” висловила припущення, що подібні звернення стали можливі, бо представники влади – і старої, і нинішньої – привчили міжнародних партнерів до поступливості України.

“Але цьому треба покласти край. Євросоюз має зрозуміти – для нас пріоритетні наші громадяни, вітчизняна економіка, українські робочі місця”, – наголосила Юлія Тимошенко.

Голова партії переконана, що потрібно якнайшвидше ухвалити закон щодо закупівель, підписаний зокрема й “Батьківщиною”, й направити бюджетні гроші на закупівлю продукції українського машинобудування.

Тимошенко впевнена, що Україна не має дозволяти розмовляти з собою у зверхньому тоні.

“Для мене як для українки це не просто принизливо та образливо. Я буду піднімати це питання на Погоджувальній раді й вимагатиму, щоб Верховна Рада дала публічну відповідь на ці питання, обґрунтовану, таку, що відповідає міжнародному праву й підписаним угодам. Потрібно припинити взагалі навіть можливість так до нас ставитися”, – підсумувала Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, раніше Тимошенко заявила, що за сприяння влади НБУ був перетворений у великий насос, який викачував гроші з кишень українців і державного бюджету.

1 коментар:

  1. Поделиться комментарием с сайтом ЕС , пусть тоже думают, что все публично...

    ВідповістиВидалити