вівторок, 14 січня 2020 р.

Країна затамувала подих! Разумков жорстко звернувся до Гончарука – будете відповідати


 

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков запропонував заслухати міністрів і прем’єра Олексія Гончарука щодо інформації про високі премії в уряді.

Зокрема голова парламенту попросив поінформувати про це Кабінет міністрів. Із відповідною заявою Разумков виступив на засіданні Ради у вівторок, 14 січня.

“Водночас всі бачили інформацію про преміювання окремих керівників різних установ і відомств. Я думаю, що мені як голові Ради і вам як народним депутатам дуже цікаво почути інформацію про ці надбавки, премії”, – сказав Разумков.

“Тому є пропозиція під час години запитань до уряду заслухати після міністра закордонних справ позицію міністрів і, можливо, прем’єра про премії, які були нараховані міністрам у Кабінеті міністрів”, – додав він.”

 
Відповідну вимогу Разумкова було підтримано народними депутатами.

Також спікер парламенту Дмитро Разумков на засіданні у вівторок, 14 січня повідомив, що зарплати народних депутатів проіндексують відповідно до зростання прожиткового мінімуму.

“Є індексація заробітної плати народних депутатів, однак вона не відповідає тим цифрам, які пишуть в ЗМІ: про 100 тисяч, десь я читав про 150 тисяч гривень. Зміна заробітної плати становить близько 3 тисяч гривень і пов’язане воно з підвищенням прожиткового мінімуму”, – заявив Разумков

До слова, лідер фракції “Слуга народу” у Верховній Раді України Давид Арахамія заявив, що інформація колишнього віце-прем’єра Павла Розенка про те, що зарплати нардепів збільшили до 100 000 гривень є недостовірною, а істотного підвищення оплати праці депутатів найближчим часом не буде.

Нардеп заявив, що Розенко написав про це через коментар Арахамії пресі щодо того, що депутати повинні отримувати від 70 до 100 000 гривень. За словами лідера фракції “Слуга народу”, у депутатів підвищення зарплат відбуватиметься по індексації, яка пов’язана з підвищенням прожиткового мінімуму в країні.

Нагадаємо, раніше колишній віцепрем’єр-міністр України Павло Розенко прокоментував інформацію у ЗМІ про збільшення зарплат топчиновникам Мінкульту, зокрема Володимиру Бородянському та ще шістьом чиновникам міністерства.

За словами Розенка, насправді збільшення заробітних плат міністрам та їхнім заступникам відбулось по всіх міністерствах. Про це Розенко написав на своїй сторінці у Facebook.

“За моєю інформацією, з 1 січня 2020 року в 2,5 рази буде збільшена зарплата і народним депутатам України!!! Вона перевищуватиме 100000 гривень!” – писав Розенко.

Але виявилося, ця інформація, як сказав Давид Арахамія, була фейковою.

3 коментарі:

  1. https://telegraf.com.ua/biznes/ekonomika/5302097-koshelki-ministrov-v-minsotspolitiki-raskryili-zarplatu-sokolovskoy.html

    ВідповістиВидалити
  2. Министр социальной политики Юлия Соколовская заработала в декабре 216 тыс. 783,36 грн.

    ВідповістиВидалити
  3. Не индексируются только пенсии.

    ВідповістиВидалити