пʼятниця, 29 травня 2020 р.

Людей Коломойського знесли! Історичний день для Зеленського. Це перемога




Сьогодні стало відомо, що людей Коломойського вдалося відсунути від управління держкомпанією Центренерго.

Протягом одного дня Фонду держмайна вийшло провести рішення суду, збори наглядової ради і представити нового в. о. гендиректора Олександра Корчинського. Глава Фонду держмайна Дмитро Сенниченко особисто привіз документи в один з санаторіїв Київської області, куди при колишньому менеджменті, пов’язаному з Коломойським, перенесли штаб-квартиру держкомпанії.

“Перемога! Сьогодні ми повернули під контроль держави “Центренерго”. Незважаючи на весь спротив: судовий тролінг, неодноразове мінування будівлі Фонду Держмайна, тиск на Наглядову раду Центренерго.

Ми зробили висновки після минулої невдалої спроби призначити нового керівника компанії, і провели одноденну блискавичну операцію: рішення суду, збір наглядової ради, внесення змін до реєстру та представлення нового керівника Центренерго Олександра Корчинського. Все це – сьогодні, буквально за 4-5 годин”, – розповів він.

“Що тепер? Ми виявимо всіх, хто перейшов на темну сторону сили. На сьогодні в нас навіть немає інформації про стан справ на підприємстві. Попереднє керівництво Центренерго приховувало від нас дані аудиту.

Все, що в нас є – це великі підозри, що не все гладко. Я думаю, якби все було гаразд, то не треба було б мінувати Фонд, аби лише не зібралася наглядова рада! Все це ми робимо для того, щоб Центренерго перетворилося з чорної діри українського бюджету, де зникли близько 100 мільярдів гривень з 2004 року, на двері до економічного розвитку та інвестицій.

Від прозорості та порядку на підприємстві до успішної та розумної приватизації – дорога пряма та коротка. І перший крок вже зроблено”, – додав Сенниченко.

Зазначимо, що від початку березня ФДМ не міг виконати постанову Кабміну про зміну керівництва “Центренерго”.

Відзначимо, що Приватизація “Центренерго” – це перший крок до ліквідації однієї з найбільш одіозних схем, коли держава фінансує планово збиткове підприємство на мільярди.

“Ця справа є одним з найяскравіших прикладів приватизації одного зі шматків держави одним з олігархів. Нагадаю, що 4 березня Кабмін опублікував рішення про звільнення директора “Центренерго” Потапенка, “зрозумілого” Ігорю Коломойському, і призначення нового директора. Але з того часу Кабмін не може добитися виконання рішення – бо різні суди зупиняють набуття ним чинності. Засідання не раз переносилися через “мінування” телефоном невідомими. Також зривалися “мінерами” засідання наглядової ради ЦЕ у Фонді держмайна”, – писав раніше журналіст Юрій Бутусов.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Одразу після виборів! У Зеленського похвалилися результатами – майже 5 мільйонів. Країна на ногах

    В опитуванні “5 запитань від президента”, яке проводила компанія “Зе Медіа”, взяли участь близько 5 млн українців. Про це 26 жовтня зая...

Популярне