середа, 25 грудня 2019 р.

Це вже агонія! У Зеленського жорстко заткнули Леді Ю. Не до Майдану тепер



Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що запровадження ринку землі навчить українців бути відповідальними за власність, громаду і країну.

Про це Стефанчук повідомив в ефірі програми Свобода слова Савіка Шустера.

«Кожен з нас повинен вчитися бути власником… Наше завдання — зробити все, щоб кожен українець відчув себе відповідальним за свою власність, громаду, країну. Відповідальності навчаються і вона починається з елементарного рівня — відчути себе власником на землі», — сказав перший віцеспікер ВР.

Він нагадав, що право власності включає три повноваження — володіння, користування і розпорядження.

«18 років у нас немає права розпорядження землею, бо було введено мораторій… Тому ми сьогодні хочемо відновити історичну справедливість і можемо зробити разом те, що було зроблено у 1861 році, — скасувати кріпацтво на землю», — наголосив Стефанчук.

За його словами, пункт про відкриття ринку землі є у програмі чинного президента — тож виборці, які проголосували за Володимира Зеленського, підтримали це питання.

В свою чергу, міністр економіки Тимофій Милованов вважає відкриття ринку землі в Україні відновленням справедливості.

“Усі розмови про референдум – це маніпуляція, “большевізм”. Коли ми говоримо про ринок землі, йдеться про відновлення справедливості. Українці не є власниками землі більше сотні років. Виходить, що вони не мають активів, тобто не є економічними суб’єктами. Тому тут варто говорити про саму структуру ринку, наприклад, щодо концентрації власності, щоб в нас було багато маленьких фермерів. На таких речах зазвичай і будується демократія”, – зазначив він.

Милованов додав, що аграрне лобі хоче, щоб продовжував існувати тіньовий ринок землі.

“Тому те, що відбувається зараз, наприклад, бійки в комітеті Верховної Ради, це їх остання можливість зупинити реформу. Але це агонія”, – сказав міністр.

Нагадаємо, 13 листопада Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект № 2178-10 про введення ринку землі.

18 грудня на засіданні аграрного комітету Ради сталася бійка між членом ОПЗЖ Іллею Ківою і нардепом від Слуги народу Андрієм Мотовиловцем, про які заявив Милованов. У конфлікт втрутилися інші народні депутати. Зокрема своїм вчинком приголомшила Леді Ю, яка розкидала папери на комітеті та істерила, вочевидь Милованов саме на ній і акцентував свою увагу в заяві.

1 коментар:

  1. Спочаткупотрібно роздати землю тим хто працював біля неї і не отримав. Це працівники державних с/г підприємств їх тисячі.
    Закріпити на першочергове право придбання землі Державою.
    Встановити ліміт землі в одні руки.
    Встановити реальні ціни на землю.
    Закон про оренду державної землі фермерами.
    Кредитування малих фермерських господарств.
    Моніторинг руху землі до кінцевого беніфіціара.
    Заборона продажі землі іноземцям (як альтернатива лише оренда державної землі на 7-10років)
    Право отримати землю має іноземець, який прожив в Україні 10років і орендував державну землю.
    Визнання всіх договорів тих хто хоче розірвати договора оренди недійсними???
    Це за 20хв підібрані деякі питання, які хоч якось захистять Україну і українців.
    Я лише за продаж землі, але захистім себе і Україну. І не прикриваймось лозунгами, а тим більше погрозами. І в тому і в іншому випадку відповідальність на владі. У першому що не захистили землю і людей в другому що допускають такі виступи.

    ВідповістиВидалити

Одразу після виборів! У Зеленського похвалилися результатами – майже 5 мільйонів. Країна на ногах

    В опитуванні “5 запитань від президента”, яке проводила компанія “Зе Медіа”, взяли участь близько 5 млн українців. Про це 26 жовтня зая...

Популярне